Idag blev det en ost och skink paj med broccoli och smulad feta ost. Och där tittade skinkan fram. Smula i de kalla smöret och arbeta upp en deg, nyp ihop med fingertopparna
När äggsmeten precis har stelnat så lägger du skink- och tomatfräset över halva omeletten. Börja med att steka skinkan tillsammans med tomaten i en liten panna
Ingredienser Portioner. 4 4 port ris eller annat gryn 500 g brysselkål 3 morötter ca 600 g tunnskivad kotlett 1/2 msk olja salt peppar 2 dl smetana 1 dl mjölk 1 msk senap 1 tsk dragon Lägg till i inköpslistan
Men de absolut godaste kotletterna, vare sig du köper dom med ben eller benfria är dom som får bräsera i en god buljong så dom blir riktigt möra, smakrika och saftiga
smör att steka i 800-1,000 g fläskkotlettermed eller utan ben eller ca 800-1,000 g karrékotlettermed eller utan ben salt grovmalen svartpeppar 1 st stor purjolök ca 350-400 g färska champinjoner 3 dl crème fraiche 3 msk kalvfond. 1800-1,000 g fläskkotlettermed eller utan ben eller ca 800-1,000 g karrékotlettermed eller utan ben salt grovmalen svartpeppar
Stick hål över botten med en gaffel. Skink och ostpaj Quiche Lorraine som är en klassisk fransk paj. Om man penslar med lite vispat ägg sista minuterna så skyddar man degen ytterliggare mot blöt fyllning
Fyll den andra toasten med ost, skinka, tomat, ketchup, senap och oregano. Servera med en sallad. Smöra båda sidorna på brödet och lägg på kyckling, ost, majonäs, dijonsenap, tomat och oregano
4 4 port ris 1 rödlök 1 msk smör eller margarin 4 skivor benfria fläskkotletter 2 dl vatten 2 tsk majsstärkelse 1/2 kyckling- eller köttbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond) 2 1/2 dl matlagningsgrädde 10 urkärnade plommon 2 lagerblad 2 tsk kinesisk soja 1 gurka Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.