Stånd med mathantverkare på torget, Åre höstmarknad. När jag läser texten inser jag att den i vissa stycken påminner om Livsmedelsverkets rekommendationer, vilket gör mig skeptisk
Kotlett medrubbing och champinjoner i vinskyPortioner. Rubbing. Skiva svampen och lägg i pannan runt kotletterna tillsammans med löken och låt fräsa med i någon minut
Smaka av med peppar. Skandinavisk spagetti carbonaraspagettibacon, av god kvalitetkantarellercharlottenlökmatlagningsgräddekalvfond, en liten skvättpepparvästerbottenostKoka spagettin
rubbing, ta dem kryddor du gillar, var inte rädd för att blanda. Visst är det något speciellt med sista dagen på jobbet innan semestern, man går liksom bara och väntar och känner sig allmänt glad, går och väntar på att klockan ska slå slaget som betyder semester
Marinad tränger in i köttet men medrubbing får du ordentlig smak utanpå köttet. Ofta marinerar jag kött över natten men det är inte alltid jag är så välplanerad och då passar rubbing bra
Satsade på en rubbing av citron, vitlök och rosmarin, som syns på bilden är det en liten "grön" rubbing på ytan av köttet vilket fungerar som smakbärare
Adams rib rub eller någon annan torr rubbing som helst ska innehålla papaya. Den här rätten gjorde jag förra helgen när min dotter fyllde år, en grekisk inspirerad rätt som bestod av souvlaki på lamm, dvs grillspett med lammkött och paprika
Smeta in köttet med lite olivolja och häll över rubbingen och platta in kryddorna med händerna. Börja med att rensa revbenen, dra bort membranet på baksidan, se hur man gör i mitt inlägg HÄR
Som rubbing till laxen använde jag Herbarias "Karibiens skatter" som består av rårörssocker, kokos, stensalt, ananasflingor, mangoflingor, lök, peperoni, cintrongranulat, paprika, vitlök, ingefära, kanel, timjan, svartpeppar, citrongräs, stjärnanis och korianderfrön, allt ekologiskt
Sâ flyttar man utomlands och fâr nâgon slags nostalgisk känsla gällande all finsk/skandinavisk mat. ) Jag upptäckte att det var inte alls sâ dumt med ett eller tvâ knäckebröd
Det är bra mycket smidigare att använda "torrmarinad" eller rubbing. Till det gjorde vi en sallad med rostade potatisskivor, vårlök, gula rostade tomater granatäpplen och söt-syrlig granatäppeljuicedressing (försök uttala det ordet)
Adams rib rubb eller någon annan rubbing (går förstås att utesluta också). -) Med våren kommer ju också grillen fram mer och mer vilket gör matlagningen väldigt enkel tycker jag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.