1500 g
kokta skaldjur, tex räkor, musslor, bläckfisk
12 tsk
riven färsk ingefära
11,5 dl
lätt kokosmjölk
12 msk
ostronsås
175 g
okokta äggnudlar 1 msk rapsolja 2 morötter 1 purjolök 1 paprika 100 g ostronskivling eller annan svamp 75 g sockerärter 1 röd chilifrukt 1 vitlöksklyfta 1 citrongräs, finhackat 500 g kokta skaldjur, tex räkor, musslor, bläckfisk 2 tsk riven färsk ingefära 1,5 dl lätt kokosmjölk 2 msk ostronsåsKoka äggnudlarna i lättsaltat vatten. Spola i kallt vatten och ställ åt sidan Fräs (woka) grönsakerna hastigt i oljan i het panna så att de fortfarande har spänsten kvar. Lägg ner skaldjuren mot slutet och låt fräsa med en kort stund Tillsätt ingefära, kokosmjölk och ostronsås och vänd runt så att allt blandas och blir genomvarmt.
Därefter så mötte mannen upp mig för middag, det blev Koh pangang och ja, det blev den gamla vanliga skaldjurswoken – ett vinnande koncept som är svår att motstå
Eller kanske med marinerad skaldjurswok med smaker från Marocko. Det finns rätt mycket gott som man kan hitta i vår herres skafferi, bara man letar lite
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.