I våras bjöd några vänner oss på en riktigt god middag - Grekisk pytt i panna. Grekisk pytt i panna med kyckling6-8 port3-5 kycklingfileér2-3 paprikor1-2 rödlökar1 ask körsbärstomaterpotatisfetaostMarinad1-1,5 dl olivolja1-2 msk soja2-3 pressade vitlöksklyftor1-2 tsk sambal oeleksalt och pepparSkär kycklingfiléerna i ganska stora strimlor
Vispa ägg, mjöl, salt och socker till en jämn smet. Tillsätt mjölken. Stek i smör. Putta med en stekspade från kant till mitt tills äggakakan har stannat och fått färg
pytt med brysselkål, svamp och gröna linser. Servera gärna pytten med en fräsch äppel-yoghurtsås. Vegetarisk pytt med brysselkål, svamp- och gröna linser
Putsa och skär köttet i bitar, ca 3x3 centimeter. (Släng inte benen). Skala lök och morötter. Skär morötterna i 2 centimeter stora bitar och klyfta löken
Grekisk pytt. Godkväll. Fredag, ledig helg, massor att göra, en ny slags trötthet som slagit till, nya symptom på Daga har dykt upp så nya provtagningar imorse, ett bra möte på förskolan, en mysig middag
Pytt i panna är en god vardagsrätt som går att variera efter smak och tycke. Korv, plasternacka, morot, majs, paprika ja det mesta går att blanda i pytten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.