5 dl finriven kavring eller ströbröd. Fräs brödsmulorna i smöret i en stor stekpanna. Varva de varma brödsmulorna och äppelmos på ett fat där man börjar och slutar med brödsmulor
Till efterrätt blev det en egen variant av Skånskäppelkaka, en lite nyttigare modell helt enkelt. Eftersom syrligt är temat på månadens sötsak så slänger vi iväg denna äppelkaka som vårt bidrag
Den är skånsk, den är kryddig och den innehåller äppelpuré istället för hela äpplen. Den här äppelkakan, signerad Tina Nordström, är precis en sådan äppelkaka jag tycker om
Sätt ugnen på 175 graderSkala och skiva äpplenaLägg dem i en ungsfast formStrö över socker kanel och ströbrödHyvla över smöretGrädda mitt i ugnen ca 30 minuter (eller tills den fått fin färg och äpplena är mjuka)Servera med vaniljsås eller vaniljglass
Kakan. 1. Smörj en ugnsfast form, ca 20x15x5 cm. Sätt ugnen på 200 grader. Stek riven kavring och vitt bröd i resterande smör och krydda med 2 msk socker och lite kanel
Stek kavring och ströbröd i smör i en stekpanna. Skånskäppelkaka. Än finns det svenska äpplen kvar, så varför inte passa på att baka en härlig äppelkaka
Men som alltid kan jag inte låta bli att göra på mitt eget sätt. Lördag, solen skiner på en fantastiskt blå himmel och det är fortfarande förvånansvärt varmt ute
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret och blanda ner havregrynen, låt svälla en stund. Skala och skiva äpplena och blanda dem med kanel och strösocker, låt ligga och marinera en stund
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.