Låt stå i kylskåp med plastfolie över i två dygn. Rensa sillen men låt benen sitta kvar. Lägg den i ättikslagen över natten eller ca 12-15 timmar (viktigt att den dragit igenom ordentligt)
Fyll på med vatten så det nästan täcker. Krydda med salt och peppar. Skär köttet i stora tärningar. Hetta upp smör i en gjutjärnsgryta och bryn köttet runt om i omgångar
Putta med en stekspade från kant till mitt tills äggakakan har stannat och fått färg. Servera med rårörda lingon, färska lingon som blandas med socker och knaperstekt fläsk
Mal senapskornen, antingen i en mixer eller med senapslod i en bunke. Blanka av med 25 g margarin. Tillsätt lite av vattnet efterhand, och mal tills senapen är gräddgul
Ställ in bröden på nedersta falsen i ugnen och spruta in vatten med en blomspruta. Tillsätt den stora mängden rågsikt, vetemjöl, sirap, rapsolja och vatten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.