Det skånska bidraget till svenskt matkulturarv, äggakaga med fläsk, är ingenting att fnysa åt. fläsket ska ligga på äggakagan för att sprida sin smak lite extra
Arbeta hela tiden den stelnande smeten in mot mitten på pannan tills hela äggakagan har stelnat. Servera äggakagan toppad med stekt Lunchkorv som delats i 4 bitar och lingonsylt
Det skånska bidraget till svenskt matkulturarv, äggakaga med fläsk, är ingenting att fnysa åt. fläsket ska ligga på äggakagan för att sprida sin smak lite extra
Vispa ägg, mjöl, salt och socker till en jämn smet. Tillsätt mjölken. Stek i smör. Putta med en stekspade från kant till mitt tills äggakakan har stannat och fått färg
Putsa och skär köttet i bitar, ca 3x3 centimeter. (Släng inte benen). Skala lök och morötter. Skär morötterna i 2 centimeter stora bitar och klyfta löken
Dagens lergryterecept blir på en Skånsk kalops. Dagens lergryterecept blir på en Skånsk kalops. Skånsk kalops i lergryta 4 portioner1 st 2 liters lergryta1 kg högrev1½ tsk salt2 gula lökar2 morötter10 kryddpepparkorn2-3 persiljestjälkar2 lagerblad3-4 dl vatten1 msk kinesisk sojamaizenaredningLägg grytan i blöt minst 15 minuter innan den ska användas. Skånsk kalops i lergryta 4 portioner
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.