Efter dagar med festmat och köpmat fick det i dag bli fisk, närmare bestämt torsk. Det här receptet hittade jag hos Gourmet-morsan och jag måste säga att det var riktigt gott
Först ska jag få till en lyckad Angel Food-botten utan cream of tartar, sen får vi ta nästa etapp. En lång dags färd mot natt (eller snarare kväll) är nu över
Brödet bakas i två etapper. Att baka surdegsbröd kräver tålamod vilket jag inte har. Men mina två senaste försök att baka surdegsbröd var så lyckade att det var helt klart värt mödan och tiden
Onsdag är ju = ONSDAGSPASTA, men då vi blev bjudna till svärmor och svärfar, fick vi avstå den idag. Fast eftersom de vet om våra rutiner med ett gott glas vin så här på onsdagen, bjöds det på vin och en smarrig köttfärspaj
Börja med att finputsa revbenen och ta bort membranhinnan som sitter över benen (lättast gör man med att först ta ett snitt i kanten och sedan ta och dra loss med ett hushålls papper för att få bäst fäste
Så gårdagens middag blev lyckad. Det här, ska jag tala om, är hur snabbmat ska och bör se ut. För det är precis vad det är, en middag som går fort att tillaga, otroligt god men fortfarande hälsosam
Min favorit på trerättersmiddagen igår. Helt underbar förrätt med gravad lax. 6 pers1 färdig Vol au vent2 sl creme fraiche½ dl majonäs3 små kokta hackade ägg½ dl hackad dill1 liten hackad rödlök1 msk pepparrotsvisp1 msk senap150 g gravad lax i små bitarsalt och pepparBlanda alla ingredienserna till röran och bred ut över vol au venten
Det konstiga är att man inte erbjudit dem någon alternativ plats att vara på precis som man gjorde med de andra då man gjorde första etappen av renoveringen
Eftersom att jag personligen inte är ett jätte stort fan av gräddtårtor så ville jag ha ett alternativ på midsommarafton och det fick bli en helt ny testtårta
Bor ni nere i våra trakter så kan vi tipsa er om att de växer på en hel massa ställen, dels ute vid Smedstorp, men även i Charlottenlund nära Svarte och till sist i Lövestads åsar som du hittar längs med Skåneleden
Sätt på ugnen på 220 grader (varmluft 200 grader). Skär Milda mat- och bakmargarin i mindre bitar. Sikta samman mjöl med bakpulver, florsocker och kakao
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.