Idag dagens Metro tipsar vi om två bra rätter medVildsvin och Lisa tipsar om god dryck. Vispa ur pannan med en skvätt vatten, tillsätt grädde och messmör
Utsökt recept på smakrik och mör vildsvinsstekmed smak av timjan, rosmarin och vitlök. Till köttet stekte jag rotfrukter och av stekskyn gjorde jag en smakrik sås med persilja, köttbuljong och svartvinbärsgelé
Vänd på steken och skär rutmönster med en vass kniv i svålen. Jag älskar mat som är långbakat. Min senaste sensation är långbakat sidfläsk som bara smälter i munnen
Detta är en ljuvligt god jordnötssåsmed kyckling. Med smaker från bl. Jag tar gärna genvägen med färdig jordnötssås (helst crunchy) än att använda hela jordnötter och hacka själv
Blanda ner citronsaften och smaka eventuellt av med mer salt om så behövs. Stek löken i smöret tills den tar lite färg, tillsätt kokosmjölk, sojasås och peppar
Skala och hacka lök och vitlök. Fräs den mjuk i smör- & rapsolja i en kastrull utan att den får färg. Tillsätt jordnötssmör, kokosmjölk, sweet chilisås och soja
Däremot är jag helt galen i den sydostasiatiska varianten med lime, fisksås, vitlök och chili. Jag är inte helsåld på ”vanlig” jordnötssås där man har i kokosmjölk
Häll i bunken med ströbröd. Servera biffarna och sås med potatismos, sallad och lingonsylt. 1) Blanda ströbröd med grädde, ägg, soya, kalvfond, timjan och svartpeppar i en bunke. 5) Forma jämnstora biffar med händerna. 6) Stek biffarna på medelvärme i smör. 2) Smaksätt med kalvfond, kinesisk soya, timjan, svartpeppar och några matskedar lingonsylt. 4) Laga biffarna färdiga tillsammans med såsen i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter. 1 kg Vildsvinsfärs
Blanda färsen och äggulan med salt och peppar. Platta ut vildsvinsköttet, salta och peppra. Fördela färsen på köttskivorna, rulla ihop och fäst med en tandpetare så inte rulladerna rullas upp under stekningen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.