Att skålla mjöl innebär att man blandar det med kokande vatten och låter det svälla en stund. Skållning gör brödet saftigare, mer hållbart och mindre smuligt
Koka upp vatten till skållningen och häll det över det grova rågmjölet i en bunke. Rör om noga. Täck över och låt stå i minst 6 timmar eller över natten
Lägg allt mjöl i en bunke. Gör en grop i mitten. Smula ner jäst, samt lite vatten. Låt jäsa i 30 minuter. Rör ner resten av vattnet, bearbeta den lösa degen väl
Oftast brukar jag baka lite grövre, mörka , glutenfria formbröd och pytsa i alla möjliga frön, bär och andra nyttigheter, men nu fick jag plötsligt lust att göra frallor
Det bakades ju en massa gott bröd när jag senast var i Tärnaby och sen dess har jag sparat på detta recept för att kunna dra fram det en söndag som denna
En höstlig dag som denna är det skönt att vara inne och baka bröd. Eftersom jag inte brukar ta mig tid till att göra surdeg, skållar jag grahamsmjölet med kokande vatten istället
Det här brödet har jag velat testa ända sedan i somras då jag hittade receptet i mormors tidning och fick äran att riva ut det, men det har inte blivit av fören nu (
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.