Sjuden ryggfilé av skreitorsk. Ibland behöver mat inte vara komplicerat. Med några enkla råvaror kan man skapa en fantastisk måltid om man bara behandlar dem på rätt sätt
Sjuden torsk på en bädd av sparrispotatis med grön sparris,. När jag jobbade på Stora gungan på Skansen så hade vi en mellanrätt på menyn som bestod av skivad färskpotatis som sedan täcktes med matjessill, hackat ägg och färska örter (dill, persilja och gräslök) som sedan toppades med brynt smör
Tårtan är en ljuvlig skapelse med en mandelbotten, sen en sjuden kräm med ägg, citron och vit choklad, sen ett lager vispad grädde, och som kronan på verket drösvis med färska bär
Detta recept är snäppet mer avancerat än vanliga maränger där man bara vispar smeten. Schweizisk marängsmet sjudes i vattenbad, vilket gör den mer stabil
För över varje sjuden bagel till bunken med kallt vatten, så att de svalnar. Ni vet säkert själva hur det kan vara - plötsligt minns man något man tycker väldigt mycket o, men inte ätit eller lagat till på alldeles för länge
Det kan vara bra att baka lätta saker ibland då man är sugen på nåt gott men inte orkar grädda sju kakbottnar i regnbågsfärger och vispa ihop en sjuden marängsmet
Detta var en test på lchf fudge som blev en aningen för lite sjuden och fick frysas för att hålla formen men när jag chokladdoppade denna blev det en utsökt pralin så ibland har man tur i oturen
Den ska komma upp i en temperatur av 85 grader för att äggsmaken inte ska bli så framträdande och en sjuden glassmet blir tjockare och därmed stabilare
Ja mina vänner, då var det dags för mitt andra bidrag till "Grönare högtider". Som jag berättat innan så är det ju påskrecept det handlar om nu och om jag får säga det själv så är ju i alla fall färgerna på den här härliga förrätten väldigt "påskiga"
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.