feta- eller saganakiost. Sätt ugnen på 250 grader. Skålla tomaterna, skala dem och hacka fint. Hetta upp oljan i en kastrull Tillsätt lök och stek tills den mjuknat, cirka 5 minuter
Shrimpsaganaki2 port (ätes som en förrätt eller lättare måltid)ca 300 g räkor med skal3-4 stora smakrika tomater, gärna kvisttomater2 vitlöksklyfotr, finhackade1 liten gul lök, finhackadoljafärsk bladpersiljasalt & peppar1 dl vatten och 1 msk skaldjursfond2 msk vitt vin2 tsk kinesisk sojaspäd ev med lite vattenfetaostFräs lök och vitlök i oljan så de mjuknar men ej tar färg
Igår gjorde jag den efterlängtade shrimpsaganaki som jag åt på Kreta ett antal gånger. Jag hade dock inte så bra flyt med att hitta saganakiost, i affären hade de ingen aaaaniiiing om vad det var så jag improviserade lite och tog halloumi och fetaost istället och det gick jättebra
Transfer shrimp to a plate. Return shrimp to skillet. medium or large shrimp, peeled and deveined. Add garlic, shrimp, and 2 tablespoons parsley. Season with salt Cook until shrimp is pink and no longer opaque, 2 minutes per side
1for the shrimp. 121 jumbo shrimp, defrosted. 11/8 tsp paprikaFirst prep your shrimp as indicated earlier in the post and set aside in a cool bowl with ice water while you cook your vegetables and sauce. 1Quickly saute your shrimp [this should only take a few minutes] with butter and seasonings and add to the warm pasta and sauce. 1If you like your pasta piping hot, simply increase the heat a bit and stir constantly while it heats, adding the shrimp at the end
Add shrimp and garlic and season with salt and pepper. shrimp, peeled and deveined. Cook until shrimp is firm and pink, 3 to 4 minutes. In a large bowl, mix together lemon juice and zest, cream cheese, mayonnaise, mozzarella, Parmesan, 2 tablespoons parsley, and cooked chopped shrimp
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.