Some prefer a saltier pasta dish while others like to only add a pinch. 3-4 cups farfalle [bow-tie] pasta. 16 TBSP homemade or store-bought pesto. 1for the shrimp. 121 jumbo shrimp, defrosted. 11/8 tsp paprikaFirst prep your shrimp as indicated earlier in the post and set aside in a cool bowl with ice water while you cook your vegetables and sauce. 1While your vegetables cook, boil your pasta in a medium pot per the box's instructions. 1Quickly saute your shrimp [this should only take a few minutes] with butter and seasonings and add to the warm pasta and sauce. 1If you like your pasta piping hot, simply increase the heat a bit and stir constantly while it heats, adding the shrimp at the end
Pasta på durumvete kräver mer vätska, ta därför lite mer vatten i en hemgjordpastadeg. Till detta är det bra att ha en pastamaskin som gör det lätt att kavla ut pasta tunt och fint
För ett tag sedan såg jag ett par pastarullar hos Svetlana som jag blev sugen på att testa. Nu är jag inget stort fan av pasta, men dessa "pastarullar" var inte gjorda av vanlig pasta utan en sorts pasta hon hade gjort själv utan både vetemjöl och mejeriprodukter (det sistnämnda till skillnad från annan pasta jag sett utan vetemjöl)
4 4 port pasta 1 kruka basilika 65 g ruccola 1/2 dl pinjenötter 1 dl riven parmesanost 2 vitlöksklyftor 1 dl olivolja 1/2 dl rapsolja salt och peppar 8 soltorkade tomater 50 g getost Lägg till i inköpslistan
Att göra egen buljong/fond är ju såklart lite meckigt men absolut värt det om du frågar mig. Smaken som blir av den hemmagjorda buljongen är ju så mycket bättre en köpebuljong även om jag använder mig av även det ibland
Nu är det bara att baka ut pastan på det vis du vill - till lasagne plattor eller spagetti o s v. Det går att kavla ut degen riktigt tunt och sedan skära till den form av pasta som önskas, men det absolut bästa är naturligtvis om man har en pastamaskin att använda sig av
En av de godaste maträtterna vi vet här hemma är pasta med hemgjord pesto. Allra godast är det att koka pasta färskt och servera den rykande varm med pesto i
Det tar kortare tid att koka hemgjordpasta. Vi gör ofta vår egna pasta, särskilt när vi gör lasange. Att göra pasta själv är inte svårt, men det krävs tålamod och tid
Jag älskar både röd o grön pesto för dess aromatiska smak o idag gjorde jag röd pesto som jag blandade med grädde , färskost, paprika lök o champinjoner o bacon som sedan blandades med pastan o till detta serverade jag tunna skivor av fläskfilé o vitlöksbröd
Pastamaskinen fick Anders i farsdagspresent, men vi har inte använt den än. Låt den sedan gå mellan pastamaskinens valsar, först på det bredaste avståndet och sedan mindre och mindre
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.