Vinbladsdolma är en favorit maträtt till mig. Det finns många varianter, det här receptet är mammas. Grundreceptet kommer så klart från mormor och mamma har lagt sin prägel på det
ca 8 - 10 dl vetemjöl, eller fullkornsmjöl. 2 tsk salt. 2 tsk torrjäst. 2 msk olivolja. 4 dl vatten. Blanda det mesta av mjölet, salt, jäst, och olja in stor skål
Stek kebaben och hacka löken. Häll i majsen. Tillsätt tomaterna, kryddorna, buljong och vatten. Låt puttra ytterligare några minuter till buljongen smält
Kebab smakar annorlunda om den lagas på lamm-, nöt- eller blandfärs. Servera kebaben med arabiskt tunnbröd eller pitabröd, skivade grönsaker och tzatziki
Saffran blandas med limejuice, olivolja och lök och krydda med salt och blanda i en djup skål. Lägg kycklingbitarna till dressing, rör om tills komponenterna överlappar varandra
Hummus. Kikärta. Same same but different. På arabiska betyder hummus just “kikärta”. En traditionell hummus består av kikärter, tahini, vitlök, salt, spiskummin och citronjuice
Ikväll har vi ätit shawarma (ung som kebab) av kyckling. Det här sättet har jag kommit på själv men jag tycker det blir den godaste shawarman jag har gjort hemma
Jag testade att laga shawarma som pulled beef och det blev så himla gott. Jag tillagade shawarman långsamt i ugnen över natten och nästa dag vaknade jag till en ljuvlig doft i köket
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.