För ett par år sedan fanns ett fantastiskt soppställe på Wargentinsgatan i Stockholm vid namn Åmar (efter Åsa och Maria som drev den pyttelilla restaurangen)
Arabisk afton. av Sara den Jul 5, 2011 • 21. 18 Inga kommentarer. Arabisk afton med grillning. Mina underbara syskon var uppe i helgen, det var fint väder och vi skulle grilla
Stek kebaben och hacka löken. Häll i majsen. Tillsätt tomaterna, kryddorna, buljong och vatten. Låt puttra ytterligare några minuter till buljongen smält
Köttet skäres i tunna strimlor och marineras sedan i garam masala och citronsaft med lite salt. Låt köttet ligga i marinaden i kylskåp i ett par timmar
ca 8 - 10 dl vetemjöl, eller fullkornsmjöl. 2 tsk salt. 2 tsk torrjäst. 2 msk olivolja. 4 dl vatten. Blanda det mesta av mjölet, salt, jäst, och olja in stor skål
Kebab smakar annorlunda om den lagas på lamm-, nöt- eller blandfärs. Servera kebaben med arabiskt tunnbröd eller pitabröd, skivade grönsaker och tzatziki
Saffran blandas med limejuice, olivolja och lök och krydda med salt och blanda i en djup skål. Lägg kycklingbitarna till dressing, rör om tills komponenterna överlappar varandra
Tabouleh, Tabboule, Tabouli, etc. Den här salladen har lika många stavningar som recept. Salladen kommer ursprungligen från Libanon men serveras i hela mellanöstern
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.