2 dl
vatten 4 dl risvinäger 6 dl strösocker 2 tsk grovt salt 500 g laxfilé ca 1 dl majsstärkelse ca 6 dl neutral matolja, tex solrosolja eller rapsolja (inte kallpressad) 1 silverlök, stor
Inlagd gurka. Servera fisken tillsammans med kokt potatis, inlagd gurka och den kalla såsen. 4 bitar portionslax a 125 gram. Koka upp vattnet med de övriga ingredienserna och låt lagen koka 5-10 minuter så att den får smak. 4 bitar portionslax a 125 gram 1 liter vatten
Skär laxen i kuber, lägg i en plastpåse och strö saltet över. Skölj noggrant av laxen. Efter att ha sett Jul med Ernst där han la in lax i en 1-2-3 lag så blev jag sugen på att testa. 500 g lax · 1/2 dl salt. 500 g lax
Låt laxfilén ligga i saltet över natten. Skär upp laxen i fina bitar och lägg in i inläggningslagen. Låt laxen ligga i hälften av lagen i 2 dygn. 200 g laxfilé
Här hemma äter vi ofta lax, det är både gott och nyttigt. Lägg laxbitarna i en smord ugnfast form. 4 st laxfiléer. Grädda i mitten av ugnen ca 25-30 minuter. Ingredienser för 4 personer 4 st laxfiléer
Hittade laxfiléer, som jag stekte med salt och peppar. Till laxen gjorde jag remouladsås, enkelt och god sås, som man bara rör ihop under tiden laxen steks
Vispa ihop crème fraiche, chilisås, stenbitsrom och kryddor. Finhacka rödlöken och tillsätt den. Låt stå kallt ett tag för bästa smaken, om tid finns gör dagen före för bästa smak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.