Högtidsmat

Högtidsmat

Srirachasill, djävulsägg och potatis med brynt smör

Srirachasill, djävulsägg och potatis med brynt smör

Srirachasill med lime och koriander1 förp 5-minuterssill (à 420 g) 1 dl crème fraîche 1 dl majonnäs 1 klyfta vitlök, riven 2 msk sriracha 1 msk sweet chilisås 0,5 limefrukt, pressad saft 3 salladslökar, tunt skivade 1 kruka färsk koriander, hackad salt
Shake namba - inlagd lax

Shake namba - inlagd lax

2 dl vatten 4 dl risvinäger 6 dl strösocker 2 tsk grovt salt 500 g laxfilé ca 1 dl majsstärkelse ca 6 dl neutral matolja, tex solrosolja eller rapsolja (inte kallpressad) 1 silverlök, stor
Citron- och chiligravad lax

Citron- och chiligravad lax

Ingredienser 1 kg lax av mittben med skinn ½ dl salt 1 dl strösocker 1 msk grovt krossad vitpeppar 1 citron 1 lime 1 röd chilifrukt ½ dl finhackad dill