1 tsk kardemumma. Vispa smör, socker och oljan vitt och poröst. Blanda i alla torra ingrediensen och häll ner det i smörsmeten utom flingorna och potatismjölet som blandas i sist
Bre på smör och ringla på rikligt medKardemumma. Bullar är som godast varma särskilt ihop med kaffe. Kardemumma bullar är minst sagt lika goda som vanliga
Blanda hjorthornssalt med vetemjöl och häll det i smörblandningen. Det blev så klart drömmar. Läste att vi människor tillbringa 1/3 av vårt liv i sängen, vissa tycker kanske det är slöseri med tid, medan för andra blir sömnen otroligt viktigt för klara av vardagen. Bakelser, bakrecept, drömmar, fika, Kakor, mat, recept, sötsaker, sött och gott, vegetariskt 170 grader,
Småkakor som smälter i munnen. 60 stDu behöver150 g smör4,5 dl strösocker1,5 dl rapsolja2 msk vanilinsocker1 tsk hjorthornsalt5 dl vetemjölGör så härRör samman smör och strösocker
Blanda de torra ingredienserna och rör dem i smeten tillsammans med grädden. Jag hittade ett recept i Monica Eisenmans bok "Två Systrars Söta" och de här receptet kallar hon för Mormor Gretas kardemummaskorpor och att de blev en favorit hos deras kunder på deras cafè och ja kan förstå varför
Nytt år och dags att ta upp vakanser igen och därmed även bloggandet. De här kardemummakakorna påminner mycket om vanliga kolakakor fast de smakar ljuvligt
Hu, inte vad jag brukar förknippa med kakbak. Förvara drömmarna i rumstemperatur eller frys in dem. Lägg bollarna på plåtar, smorda eller med bakplåtspapper
Lägg kakorna på plåtar med bakplåtspapper. En klassisk kaka när man bara vill ha något litet till kaffet, eller om man ska ställa till ett riktigt kaffekalas med 7 sorters kakor. Ingredienser till cirka 80 drömmar. En klassisk kaka när man bara vill ha något litet till kaffet, eller om man ska ställa till ett riktigt kaffekalas med 7 sorters kakor. Ingredienser till cirka 80 drömmar
Min fyllning har jag smaksatt med vanilj och ganska mycket kardemumma men det är en helt en smaksak och du styr själv hur du vill smaksatta smörfyllningen
Kanske till o med lite för mycket av det goda, nästan lite skönt att saffransveckan närmar sig sitt slut och jag kan få baka, fotografera och skriva om annat än just saffran
De är även ett givet tillbehör på den Irakiska smörgåsbordet och finns med som en sidorätt. Färsen kryddas med många goda kryddor, persilja, tomat och blandas i en smet för att sedan stekas i olja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.