Jag hittade ett recept i Monica Eisenmans bok "Två Systrars Söta" och de här receptet kallar hon för Mormor Gretas kardemummaskorpor och att de blev en favorit hos deras kunder på deras cafè och ja kan förstå varför
Skorpor till utflykten proppade med nyttigheter som nötter, apelsin och kardemumma. Blanda mjöl, smör, socker, sirap, vaniljsocker, bakpulver, kardemumma, salt
Tillsätt salt, socker och kardemumma. Förvara skorporna i tät burk. Rosta skorporna ljusbruna i 200° i ca 10 minuter. Lägg alla skorporna på en långpanna och låt dem torka i 100° i minst 1 timme eller över natten (stäng då av värmen) med ugnens ventil öppen och ugnsluckan lite på glänt. 1-2 msk malen kardemumma
Nu när det är mörka kvällar gillar jag en stor kopp gott te och några skorpor i tvsoffan så lotten föll på Hollänska skorpor när jag skulle baka skorpor men jag tillsatte kardemumma som jag tycker hör ihop med barndomsminnenas skorpor jag fick hos mormor och morfar till kvällsteet där
Just dessa skorpor må vara det godaste som finns när det kommer till saffran. Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (eller över natten)
De här kardemummakakorna påminner mycket om vanliga kolakakor fast de smakar ljuvligt. INGREDIENSER2 1/2 dlvetemjöl1 dlströsocker2 tskvaniljsocker1 tskbakpulver2 tsk finstött kardemumma100 gkallt smör2 mskljus sirapGör så här
Min fyllning har jag smaksatt med vanilj och ganska mycket kardemumma men det är en helt en smaksak och du styr själv hur du vill smaksatta smörfyllningen
Glutenfria kardemumma bullarIngredienser, ca 40 stycken100 gram smör. 1 msk kardemumma (älskar kardemumma så var en rågad msk). Tillsätt kardemumman och de första 500 gram mjöl, rör ihop och blanda väl tillsätt saltet sist. 1 msk kardemumma (älskar kardemumma så var en rågad msk)
Jag har bakat kardemumma och kaffekaka från min fina bok Vinterns söta. 75 g rumsvarmt smör2 dl strösocker3 ägg2 1/2 dl vetemjöl2 tsk bakpulver1 krm salt1 tsk malen kanel2 tsk malen kardemumma1/2 dl mjölk1 dl kallt kaffe Florsocker Sätt ugnen på 175 grader
Fick ju finfin kardemumma från Indien av finfina kusinen som besöker det landet titt som tätt. Tänka att skala kardemumman innan man mal den för att lägga i bakverken
Och det kan ju behövas för jag hittade ett recept på saffransskorpor för evigheter sen och nu har jag äntligen bakat dem och de var verkligen försvinnande goda till en kopp té
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.