Då ni kanske förstått att jag är lite av en chokladnörd & semlor tycker jag heller inte är helt fel så givetvis var jag nästan lite tvungen att testa på att göra en semla med just choklad =)
Pensla bullarna med ett uppvispat ägg. Fantastiska Chokladsemlor. Chokladfrosting. Efter eget behag kan man gröpa ut ett litet hål i varje semla och ta degen och blanda med mandelmassa för att sedan fylla i hålet igen
Cheesecake medkrossadchoklad & ett täcke av krämig kolasås á la Jennys matbloggFoton. Börja med botten till cheesecaken, mixa digestivkexen till smulor och rör ihop med smält smör
Min mamma har en stor planta med en alldeles speciell sorts mynta som jag aldrig sett innan. Chokladmynta heter den och den är så himla god att göra glass på
Dessa är helt ljuvliga enligt mig som älskar allt som har med socker att göra. Går att förbereda och frysa in för att sedan plocka fram och då doppa i choklad och strö på krossade polkagrisar
Toppa med resterna av den hackade chokladen. Blir en len stracciatella fromage med passionfrukt. Beroende på hur strikt man är kan man göra mindre portioner, samt minska mängden choklad och vara obeservant på innehållet i chokladen
När glassen är fast och luftig, medan maskinen fortfarande går så häller du den smälta chokladen i en tunn fin stråle, chokladen stelnar när den möter glassen och maskinen bryter sönder chokladen i små fina bitar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.