Jag visar idag efterrätten jag bjöd på i lördags, semifreddomed passoa ochpassionsfrukt. Stjälp upp semifreddon på en tallrik, gröp ur passionsfrukternaoch lägg innehållet ovanpå glassen
Ordet semifreddo betyder halvfryst på italienska och är en italiensk glass. Detta receptet är med nutella och hallon, men testa också med olika frukter som mango, jordgubbar eller som jag ska testa nästa gång, med rivet skal av lime och lite limejuice som jag smaksätter smeten med
Vad jag gillar med både kladdkaka och den här cremen är att man undviker både det kemiska bakpulvret och det läskiga gelatinet, bara helt naturliga ingredienser
1Semifreddo350 g vispgrädde [3 dl] 150 g färskost 90 g strösocker [1 dl] 75 g äggula [5 st] 60 g äggvita [2 st] 10 g vaniljsocker pistagenötter, hackade 125 g färska hallon
Recept på en annan lättgjord och läcker semifreddomed citroncurd och mandelbiskvier hittar du här. Jag haffade burken direkt, och gick hem och gjorde den här lättgjorda semifreddon, som gjorde viss succé på familjemiddagen
Självklart går det bra att smaksätta semifreddonmed vad man råkar ha hemma, tex. Efter att ha tagit en första tugga av den här semifreddon kunde både jag och Peter konstatera att det här är något av det godaste jag någonsin lagat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.