Ordet semifreddo betyder halvfryst på italienska och är en italiensk glass. Detta receptet är med nutella och hallon, men testa också med olika frukter som mango, jordgubbar eller som jag ska testa nästa gång, med rivet skal av lime och lite limejuice som jag smaksätter smeten med
Jag visar idag efterrätten jag bjöd på i lördags, semifreddomed passoa och passionsfrukt. Stjälp upp semifreddon på en tallrik, gröp ur passionsfrukterna och lägg innehållet ovanpå glassen
1Semifreddo350 g vispgrädde [3 dl] 150 g färskost 90 g strösocker [1 dl] 75 g äggula [5 st] 60 g äggvita [2 st] 10 g vaniljsocker pistagenötter, hackade 125 g färska hallon
En underbar smakkombination där inga smaker tar över, de syrliga lingonen balanseras upp av den söta kolasåsen, den kryddiga kanelen mjuknar tillsammans med vaniljen och krispigheten från marängerna bryter av den lena glassen
Underbart god kolasåsmed salt och valnötter. Smält smör och socker försiktigt i en kastrull. Hittade recept på en kolasås i ett nummer av Buffé som såg så god ut
Strö över lite kanderade skal med hjälp av en gaffel och ringla över en aning av sockerlagen. Gör den kanderade citronen genom att skära breda strimlor av citronskal med en potatisskalare
Recept på en annan lättgjord och läcker semifreddomed citroncurd och mandelbiskvier hittar du här. Jag haffade burken direkt, och gick hem och gjorde den här lättgjorda semifreddon, som gjorde viss succé på familjemiddagen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.