Först ska jag få till en lyckad Angel Food-botten utan cream of tartar, sen får vi ta nästa etapp. En lång dags färd mot natt (eller snarare kväll) är nu över
Brödet bakas i två etapper. Att baka surdegsbröd kräver tålamod vilket jag inte har. Men mina två senaste försök att baka surdegsbröd var så lyckade att det var helt klart värt mödan och tiden
Hoppas ni hade en trevlig valborgsmässoafton igår. Vi missade både majbrasan och kören som sjunger in våren, för vi befinner oss nämligen för tillfället i Danmark dit vi åkt på en kort semesterresa
Dags för en resa till allas vår favoritdestination. Thailand. Detta blir dock inte en semesterresa med sol och bad utan en resa av det mer kulinariska hållet
Då är det åter dags för jubileum här i vårt kök, det fjärde i raden. Inte riktigt klokt är det, redan 4 år har det gått sedan vi tog våra första staplande steg, slog upp portarna och bjöd in er till vårt kök
Sedan vi köpte vår råsaftcentrifug har den varit dagligen i användning. Hur gott är det inte med juice gjord på apelsin, morot, äpple, citron och ingefära
Vi hade planer på att åka på en minisemester till Skåne den här helgen, men eftersom vi har haft mycket att göra de senaste veckorna så kände jag att jag var för trött för en såpass lång resa
Det konstiga är att man inte erbjudit dem någon alternativ plats att vara på precis som man gjorde med de andra då man gjorde första etappen av renoveringen
Skördetid av Nässlor Nu börjar jag så smått komma in i den Svenska vardagen. Det är alltid en omställning att komma hem till kylan, som tyvärr är värre än vanligt i år
Häll i sockret och vaniljsockret i etapper och vispa tills marängsmeten är slät och fin. Kör ihop allt till en smidig deg och fördela degen jämnt över pajformen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.