Sejmed dijonsenap, vitt vin och blandade örter. Jag vet att jag har skrivit om detta tidigare, och jag kommer skriva om det många gånger än, eftersom det är alldeles för vanligt att sejen avfärdas enbart på grund av sitt något trista yttre
Jag väljer ofta sej till vardags. Pressa potatisen på tallrikarna, ringla över lite olivolja och toppa med finrivet citronskal (endast det gula yttersta skalet, det vita är beskt)
I med en rejäl klick tryffelpasta, lite tryffelolja, smaka av med salt, peppar och pressad citron. Äsch, inget hyckleri, glöm det där med i princip, jag skrapade ur kastrullen så att den nästan såg ren ut innan den fick åka in i diskmaskinen
Bottna den med aubergineröran och lägg på sejen skuren i portionsbitar. Förra vintern köpte jag storpack med ryggfilé av sej, nu fick jag nöja mig med vanliga mindre filéer
Helbakad sejrygg600 g hel sejryggsfilé, gärna med skinnet kvar olivolja salt peppar. Helbakad sejrygg600 g hel sejryggsfilé, gärna med skinnet kvar olivolja salt peppar
en vildkatt som inte verkade bry sig att jag stampade och skrek heller. Det här skulle bli en supersnygg matbild var tanken men jag blev rädd så jag hann bara ta en bild
Smaka av med salt och peppar. Variera med starkt resp. Ett tinat paket fisk av något slag, en skvätt kokosmjölk, currypulver och så ett äpple = middag på nolltid
Igår gjorde jag ett nytt försök med den billiga och politiskt korrekta sejen. Skär sejfiléerna i portionsbitar, salta och peppra dem och vänd dem i ströbröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.