Här ett recpet på en variant på scones som jag improviserat fram efter att ha blivit näst intill ruinerad efter att så gott som varje eftermiddag köpt en liknande variant på caféet brevid jobbet
Under vår resa stannande vi till vid ett underbart litet kafé som låg på en höjd med en fantastisk utsikt över de gröna kullarna och det turkosa vattnet (så vackert
Servera sconesenmed en god ost, kanske lite marmelad eller lite goda grönsaker. Till helgen finns det tid att pyssla lite extra i köket, och jag och barnen svänger då och då ihop några sconestill frukost – en god och mycket trevlig start på dagen
Jag avnjöt mina klassiska sconesmed en kopp varm te till – så gott och bästa starten på helgen. Vill man ha en extra bra start på morgonen tycker jag man ska njuta av rykande varma, nybakade scones
Förtärs med valfritt pålägg. Idag avnjuts de med smör och ost. Vispa ihop 4 ägg med 1/2 dl creme fraiche och 1 dl grädde. Sen är det bara å lägga ut lagoma högar av smeten å grädde i ca 10-15 min eller tills de har fått fin färg. 4 ägg med
Stansa ut små runda sconesmed hjälp av ett glas och lägg dessa på en plåt. Såhär på fredagen när helgkänslan börjar infinna sig, drar jag tillmed ett tips inför helgens långfrukostar
Tillsätt sedan alla de övriga ingredienserna, med undantag för vattnet. Gott var det i alla fall så jag tänkte att jag kan lika gärna dela med mig av receptet fastän det ej blev som jag tänkt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.