Som vanligt är det ett himla pill med att kärna ur alla bären, men det är det värt. Själv var jag väldigt sugen på att göra körsbärsmarmelad, så det blev det också
Lovade att återkomma med recept på min saft- och syltningsfestival när jag var hemma i Västergötland och här kommer nu en fantastisk god marmelad jag gjorde
Körsbärsmarmeladmed salvia är underbart gott. Jo, de där kärnorna de slog rot, förvånansvärt fort tyckte jag till min stora förtjusning och ur gräsmattan tittade små plantor med vackra små löv upp
Saffran i mat tycker jag är riktigt gott, så idag bjuder jag på lite olika recept med saffran. Så idag gjorde jag körsbärsmarmelad behövde tömma lite i frysen också
Pensla på med glazen i slutet av grillningen för bästa resultat. Skala vitlöken och finhacka den och chilifrukten och lägg dem i en kastrull med övriga ingredienser
Vi hade även kyckling, köttbullar, revben, crostini med vitlöksost och cambozola vitlök, färskpotatissallad med halloumi, briefyllda krustader medkörsbärsmarmelad, samt olika frukter
svartpeppar (några drag med kvarnen). Mixa smör, ost, pressad vitlök, persilja och salt med stavmixer. Pensla den med uppvispat ägg runt om och doppa den i en blandning av vetemjöl och ströbröd
Fyllningen är en blandning av vispad mascarpone och grädde medkörsbärsmarmelad i. Och det är det här som är så ruskigt roligt med malagning och bakning
Stäng av maskinen och tillsätt vanilj, salt samt den mindre mängden körsbärsmarmelad. En god middag är avnjuten, barnen sover (äntligen) gott i sina sängar, ett glas rött står framför mig, regnet har äntligen (ja ni läste rätt, äntligen) börjat at falla och kanske kan man våga hoppas på en OS-medalj om ett tag
Blanda medkörsbärsmarmelad. Jag använde lite lakrits som jag rörde ner bland körsbärsmarmeladen. Jag dricker mitt kaffe och knaprar fröknäcke med ost och lever fortfarande på efterdyningarna från en helmysig kväll hemma hos Christina med mina vänner här i Oskarshamn
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.