Själv var jag väldigt sugen på att göra körsbärsmarmelad, så det blev det också. Som vanligt är det ett himla pill med att kärna ur alla bären, men det är det värt
Lovade att återkomma med recept på min saft- och syltningsfestival när jag var hemma i Västergötland och här kommer nu en fantastisk god marmelad jag gjorde
Körsbärsmarmeladmed salvia är underbart gott. Jo, de där kärnorna de slog rot, förvånansvärt fort tyckte jag till min stora förtjusning och ur gräsmattan tittade små plantor med vackra små löv upp
Jag utgick från mitt eget recept, men ville ha en aning mer ingefärssmak, så förutom att öka delen ingefära rev jag den här gången ner det direkt med plommonen istället, vilket blev väldigt bra
Fyll upp ett glas med is och häll i cognacen. Toppa med Ginger Ale och rör om försiktigt. Ja, det kan kännas onödigt lyxigt att göra drinkar på fin fin cognac men det här en klockren smakkombo som både är lätt att göra och komma ihåg
Täck dem med aluminiumfolie, och tillaga sedan patéerna i nedre delen av ugnen. Rör ihop crème fraiche, ägg, schalottenlök, vitlök, cognac, hackad kapris, salt och svartpeppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.