1 Tillbehör:Skala
potatisen och halvera den. Koka potatisen i saltat vatten tills den mjuknat, cirka 10–12 minuter. Slå av vattnet och låt potatisen svalna. Tärna den sedan. Blanda potatisen med kapris och inlagd paprika. Rör ihop crème fraiche med curry, salt och peppar. Vänd ihop såsen med potatisen.Banka ut kotletterna med en köttklubba, en liten kastrull eller en burk. Vispa upp ägg på en tallrik och strössla ut ströbröd på en annan. Vänd kotletterna i ägget och salta och peppra på ena sidan. Lägg över i ströbrödet och tryck till lite så att ströbrödet fastnar ordentligt och köttbiten blir mättad av ströbröd. Stek schnitzlarna gyllene i ordentligt med smör.Servera med en citronklyfta som man pressar över köttet samt sallad, tomat och rödlök. Rödlöken passar fint att strössla både över sallad och potatissallad.
Banka ut skinkskivorna, t ex med en brödkavel,. Man kan göra matlådor av överbliven julmat och frys in, och laga andra maträtter av julmaten, t ex schnitzel gjord på julskinka, eller varför inte göra en härligt gul saffranspannkaka på risgrynsgröten som blev över, recept på det hittar du HÄR
Skivad skinkstek med kokt potatis, stekta grönsaker och inlagd jalapeno. En skinkschnitzel är inte sällan panerad, dvs doppad i en röra av ägg och ströbröd, men eftersom den röran duktigt suger åt sig fett, avstår vi det idag
kvistarna, häll vätskan med grönsakerna i en blenden och kör allt till en jämn. Avlägsna rosmarin. Fläskkotlett som fläskfilé brukar bli torra och tråkiga så jag tänkte att jag skulle leka och
Servera med vildris och någon kvist av en vacker och passande ört. Mitt under själva plockningen finns det alltid tid att ta fram och karva lite av den där tryffelsalamin
Det är sånt man får ”stå ut med’” när man har förälskat sig i en jägare. Tjälknöl är nog något av det lättaste i matväg, det lagar sig själv i ugnen över natten
Torka av köttet och bryn det runt om i en stekpanna med smör. Garnera köttet med apelsinski-vor och rosmarin, och servera med potatis, grönsaker och syltad steklök
4 fläskkotletter. 1. Lägg de fyra kotletterna i en ugnsfast form. 2. Vispa samman de andra ingredienserna. 3. Häll vispet över kotletterna och grädda i ugn, 225 grader i ca 45 minuter
Vid slutet av stekningen lägg i den klyftade löken. Pensla kotletterna på båda sidor med mango chutney, gärna Bengal Spice som är lite starkare och inte har stora bitar som den vanliga chutneyn
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.