Först och främst, stryk burk-tonfisken och kosta på dig en skiva färsk tonfiskfilé istället. Bakade tomater smakar magiskt - och rödlök som är tillagad, tycker jag personligen, är godare än rå
Klassisk sallad från Rivierans huvudstad Nice som är utmärkt och framförallt väldigt god low-carb. Salade Niçoise 2-3 port. 4-6 kokta ägg. 10-20 oliver (helst från just Nice). Salade Niçoise 2-3 port 1 burk tonfisk i vatten. 4-6 kokta ägg. 10-20 oliver (helst från just Nice)
Dette er imidlertid bare en oppskrift på en salat med couscous. Couscous eller bulgurOlivenolje og smør til couscousenSaft av sitron eller limeTomaterVårløk eller rødløkMasse frisk korianderBladpersilleSalat, for eksempel ruccola, bladspinat, feltsalatDet er selvsagt fritt frem for absolutt alt man ønsker seg av godsaker i denne salaten, dette er bare et forslag og akkurat sik jeg laget den for noen dager siden
En mycket enkel men mycket god sallad att servera som förrätt eller som lunch eller lätt middag. Vill man ha den lite matigare kan man lägga osten på en skiva rostad baguette eller annat ljust bröd
1. Blötlägg bönorna i vatten över en natt. Koka upp vattnet och lägg i bönorna tillsammans med salt. Skala potatisarna och koka dem separat eller tillsammans med bönorna (då får de en fin röd färg)
Man blir desto mer sugen på en sallad under vår- & sommar än någon annan årstid och jag äter hellre en sallad som tillbehör till det grillade än potatis etc
Det håller i 10-15 dagar utan att det möglar eller blir dåligt. När det börjar bli lite torrare efter 6-7 dagar blir det som nytt i brödrosten. IngredienserTill steg 11-2 dl surdegsgrund6 dl vatten6,5 dl rågmjöl/ 400gTill steg 25 dl ljummet vatten3 dl Vetemjöl el rågsikt8,3 dl Rågmjöl, grovt eller fint eller båda. 25 g salt ( kan tyckas mycket men det behövs för smaken)1-2msk honung eller lite socker (det jäser bättre då)2 dl solrosfrön2 dl Linfrö2-5 tsk Kummin eller anis, fänkål eller torkade korianderfrönSteg 1 (På kvällen)Rör ut 1-2 dl rågsurdegsgrund tillsammans med 6 dl ljummet vatten och 6,5 dl/400g rågmjöl. Låt den jäsa 3-10 h med plastfolie och handuk/lock. Låt jäsa 1-5 h. Den optimala jästemperaturen är mellan 25-30 grader. Grädda i 40 min på 250 grader och efter 40 min sänker du till 180 grader och låter brödet vara inne i ugnen ytterligare i 10-20min. Vänta i 3-5 h innan du äter av det. Min favorit är att krydda med anis och kummin samt finhackade och torkade mullbär och tranbär ca 1-3 dl. 1-2msk honung eller. 2-5 tsk Kummin. 1-2 dl rågsurdegsgrund. ca 1-3 dl
IngredienserTill steg 1 ( på kvällen)1-2 dl surdegsgrund6 dl vatten6,5 dl rågmjöl/ 400gTill steg 25 dl ljummet vatten3 dl Vetemjöl el rågsikt8,3 dl Rågmjöl, grovt eller fint eller båda. 25 g salt ( kan tyckas mycket men det behövs för smaken)1-2msk honung eller lite socker (det jäser bättre då)2 dl solrosfrön2 dl Linfrö2 dl torkade tranbvär2-5 tsk Kummin eller anis, fänkål eller torkade korianderfrönSteg 1 (På kvällen)Rör ut 1-2 dl rågsurdegsgrund tillsammans med 6 dl ljummet vatten och 6,5 dl/400g rågmjöl. Låt den jäsa 3-10 h med plastfolie och handuk/lock. Låt jäsa 1-5 h. Den optimala jästemperaturen är mellan 25-30 grader. Grädda i 40 min på 250 grader och efter 40 min sänker du till 180 grader och låter brödet vara inne i ugnen ytterligare i 10-20min. Vänta i 3-5 h innan du äter av det. Min favorit är att krydda med anis och kummin samt finhackade och torkade mullbär och tranbär ca 1-3 dl. 1-2 dl surdegsgrund. 1-2msk honung eller. 2-5 tsk Kummin. 1-2 dl rågsurdegsgrund. 1-5 h
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.