Fyllda kycklinglår med smak av parmesan, soltorkade tomater och basilika, 4 pers. Fyllda kycklinglår med smak av parmesan, soltorkade tomater och basilika, 4 pers 700 g urbenad kycklinglårfilé
Jag grillade fyllda kycklingfiléer med whiskeysås och en krämig potatisgratäng till. Mycket grillat blir det när det är så här fint väder och i går var inget undantag
Fredagsmiddagen blir ofta en snabblagad sådan. Då ligger jag en bra bit på minussidan vad gäller energi och ibland sträcker sig energin endast till den lokala indiska restaurangen som lagar en Paneer matar masala som jag skulle kunna dö för
Sätt ugnen på 200 º. Lägg köttet mellan 2 smörpapper och banka ut det till platta skivor. Blanda fyllningen i en mixer till en grov konsistens, bred ut fyllningen på köttet och vik ihop
Skär en djup ficka i filéerna, så att man kan fylla dem, pensla med sherry och smält smör, salta och peppra, smula sönder de franska örterna och strö det på filéerna, låt dem mogna i kylen minst 1 timme
Jag har en liknande variant på kyckling som tillagas i ugn men det här var första gången som jag grillade fyllda kycklingfiléer, oftast när vi grillar kycklingfiléer så marinerar vi dem i thaichilisås innan grillning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.