Fyllda kycklingfiléer med rostad sötpotatis
www.hemtrevligt.se
www.hemtrevligt.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 st kycklingfiléer
  • 11 tsk salt
  • 11 krm svartpeppar
  • 12 msk smör
  • 18 skiva salami
  • 1150 g rumsvarm färskost med grillad paprika
  • 18 st färska basilikablad
  • 11.5 dl riven ost
  • 11 kg sötpotatis
  • 12 st rödlökar
  • 1150 g kvisttomater
  • 13 msk olivolja
  • 12 dl vatten
  • 12 dl vispgrädde
  • 12 msk kalvfond
  • 13 msk hackad persilja
  • 12 tsk soja
  • 11 msk majsstärkelse
  • 1 salt och peppar
  • 1 rosmarin
  • 14 st kycklingfiléer 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 2 msk smör 8 skiva salami 150 g rumsvarm färskost med grillad paprika 8 st färska basilikablad 1.5 dl riven ost 1 kg sötpotatis 2 st rödlökar 150 g kvisttomater 3 msk olivolja Sås 2 dl vatten 2 dl vispgrädde 2 msk kalvfond 3 msk hackad persilja 2 tsk soja 1 msk majsstärkelse salt och peppar Garnera med rosmarin Ugn: 225ºPutsa kycklingen och salta och peppra runt om. Hetta upp smöret i en stekpanna och bryn kycklingen runt om. Ta av från plattan. Skär ett längsgående snitt längst upp på kycklingen så att filéerna kan stå stadigt.
  • 1 Vik salamiskivorna och placera i snittet, klicka ut osten och lägg ner basilikabladen. Strö över riven ost. Lägg filéerna i en smord form och stek vidare strax under ugnens mitt i ca 20 minuter.
  • 1 Tvätta sötpotatisen och dela den i tunna klyftor. Ansa och klyfta löken. Fördela sötpotatisklyftor, tomater och lök i en bakplåtspappersklädd långpanna. Ringla över oljan.
  • 1 Tillaga strax under ugnens mitt i ca 25 minuter. Lägg kycklingen på kanten av plåten.
  • 1 Häll vatten, grädde, fond, persilja och soja i stekpannan. Vispa runt och låt såsen koka i ca 5 minuter. Red av med maizena.
  • 1 Smaka av med salt och peppar. Garnera med rosmarin.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.