14 st
kycklingfiléer 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 2 msk smör 8 skiva salami 150 g rumsvarm färskost med grillad paprika 8 st färska basilikablad 1.5 dl riven ost 1 kg sötpotatis 2 st rödlökar 150 g kvisttomater 3 msk olivolja Sås 2 dl vatten 2 dl vispgrädde 2 msk kalvfond 3 msk hackad persilja 2 tsk soja 1 msk majsstärkelse salt och peppar Garnera med rosmarin Ugn: 225ºPutsa kycklingen och salta och peppra runt om. Hetta upp smöret i en stekpanna och bryn kycklingen runt om. Ta av från plattan. Skär ett längsgående snitt längst upp på kycklingen så att filéerna kan stå stadigt.
1 Vik
salamiskivorna och placera i snittet, klicka ut osten och lägg ner basilikabladen. Strö över riven ost. Lägg filéerna i en smord form och stek vidare strax under ugnens mitt i ca 20 minuter.
1 Tvätta
sötpotatisen och dela den i tunna klyftor. Ansa och klyfta löken. Fördela sötpotatisklyftor, tomater och lök i en bakplåtspappersklädd långpanna. Ringla över oljan.
1 Tillaga
strax under ugnens mitt i ca 25 minuter. Lägg kycklingen på kanten av plåten.
1 Häll
vatten, grädde, fond, persilja och soja i stekpannan. Vispa runt och låt såsen koka i ca 5 minuter. Red av med maizena.
1 Smaka
av med salt och peppar. Garnera med rosmarin.
Toppa med lingon och gräslök. Servera med ris, pasta eller potatis om du önskar, annars räcker det med grönsaker och kanske ett bröd att fånga upp såsen med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.