Daimbitarna ger en härlig choklad- och karamellsmak till den saftiga vaniljkakan. Låt svalna helt innan du brer på vaniljkräm och garnerar med daim samt färska bär
Se upp med värmen – det ska inte koka, då kan den skära sig. Gör vaniljkrämen/fyllningen under tiden. Smaksätt med vaniljsocker, låt krämen kallna och lägg i spritspåse med tyll
Koka upp mjölken med vaniljstången. Vaniljkräm. Avsluta med jordgubbarna på toppen. Bred ut hälften av vaniljkrämen, tryck i hälften av jordgubbstärningarna, lägg på den andra bottnen, bred ut resten av vaniljkrämen, tryck i resterande jordgubbstärningar, lägg på topplocket
Idag är det Kardemummabullens dag och det ska firas med en stor sats kardemummabullar. Vill man kan strö på lite kardemummasocker (strösocker blandat med kardemumma) på bullarna efter att man penslat på sockerlagen
Sockerkaka med smak av hallon och vaniljkräm. Vispa ihop alla ingredienser med en elvisp i en bunke. Det går jättebra att äta utan vaniljkrämen också, zucchinin och kvargen gör kakan väldigt saftig
Visst är det väl skönt med okomplicerad mat med rena smaker. Jag drar lätt iväg och lägger till ingredienser för att få med så mycket gott som möjligt men den gyllene regeln för de flesta kockar är att less is more
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.