Kryddburkens saftig äppelkaka medglasyr. För att få lite välbehövlig hjälp av maken med äppelätandet så bakade jag den här härligt saftiga, supersmarriga äppelkakan
Vispa oljan med farinsocker, muscovado- och råsocker någon minut i en bunke. Glasyr. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten tillsammans med rödbetorna
Denna goda kaka kommer därifrån och förutom att den är riktigt god och saftig är dessutom vegansk. Häll glasyren över kakan och bred ut glasyren (på kanterna) med en slickepott
Det räcker bra så, den blir riktigt saftig och får en jättegod chokladsmak. (Kakan blir som en blandning av dessa två bilder, har dessvärre ingen bild på denna kaka medglasyr för det brukar räcka att äta den utan)
God och saftig - precis som en smörgåstårta ska vara. Det hade förmodligen varit lättare med landgångsbröd istället för formfranska eftersom de sistnämnda gärna vill glida isär efter ett tag
Skär sedan bullbitar med en degskrapa och lägger med snittytan uppåt på plåtar. Pensla bullarna med den uppvispade ägg/saltblandningen och strö över pärlsocker (+ ev hackade nötter eller mandelspån eller annat gott)
Jag hade skrivit ett helt annat inlägg tills idag, men efter att ha bakat denna goda och saftiga päronkaka kände jag bara att denna måste få komma med idag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.