För att få kycklingen så safitg och smakrik som möjligt tycker jag att det bästa sättet är att lägga den i marinad (helst över natten), steka en rejäl yta, inte så den blir bränd men det ska synas lixom och sedan låta den bli klar i ugnen
Relaterade Sommarsallad medsaftig rimmad och kokt kyckling. Genom att rimma kycklingen före kokning får den en härligt fast konsistens, och bara man har koll på att den inte kokar för länge blir den hur saftig och god som helst
Koka kycklinglårmed ben ca. Lägg ner kycklingen. Pensla lita av den på kycklingen och ställ in resen av den samt kycklingen i kylen tills det är dags att grilla
Vi helgrillade kyckling häromdagen. Jättelätt, bara lägga den på indirekt värme på grillen och låta den vara där i en och en halv timme med locket på, sen är det klart
På begäran får ni här receptet på min souvlaki medkyckling . )Marinad och kyckling. 4-5 kycklingfileér1 pressad citron1/2 dl olivolja1 tsk flingsaltValfria kryddor, jag använde, oregano och svartpepparDela kycklingfileérna så att dom är lagom tunna och fina, blanda ihop marinaden och häll över kycklingen. 4 dl turkisk eller grekisk yoghurt1 gurka /1/2 om den är stor)2 vitlöksklyftorlite pressad citronsalt, svartpepparRiv gurkan på den grova sidan av rivjärnet och krama ur vätskan ordentligt, blanda med yoghurten. 4-5 kycklingfileér
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.