Saffranswienerbröd med vaniljkräm och hjortron eller hallonsylt
Matklubben.nu
Matklubben.nu
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 2½ dl kallt vatten
  • 2 paket saffran
  • á ½ g
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 2 stora eller 3 små ägg
  • ½ dl socker
  • ½ tsk salt
  • 11 dl vetemjöl
  • 400 g kylskåpskallt smör
  •  
  • Vaniljkräm
  • 1½ dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk Maizena majsstärkelse
  • 2 msk socker
  • 1½ msk vaniljsocker
  • 2 äggulor
  •  
  • Sylt
  • 225 g hjortron eller hallon
  • 1-2 msk vatten
  • 1½ dl syltsocker
  •  
  • Pensling
  • 1 äggvita

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.