Lakritsextraktet köpte jag på Stockholms Aeter & Essensfabik på Wallinsgatan 14 i Stockholm. 2 tsk vaniljsocker, mitt egna. 1 msk lakritsextrakt. Skala päronen och tag bort kärnhuset, dela dem i mindre bitar, koka dem i vinet ca 25 -30 minuter på låg värme, tillsätt syltsockret, limesaften, vaniljsockret samt lakritsextraktet. Koka upp och låt koka 2 min. 2 tsk vaniljsocker. 1 msk lakritsextrakt
Jag täcker alltid degbunken med plastfolie och ovanpå det handduk, detta för bästa jäseffekt. De här goda bullarna florerar runt lite här och var på nätet
) Ja riktigt god ochlakritsoch choklad är verkligen en god kombination. Igår hade vi gäster och jag provade detta nya recept som jag hittat på dem och som det lät blev det succé
Vek plattan dubbel på längden och skar ut remsor med pizzaskäraren. Under tiden den jäser kan du fixa fyllningen och sätta ut formar på plåtar till bullarna
Jag har ju låtit kreativiteten flöda och sedan har jag också knarkat semmelinspiration på nätet. Det är ju semmeltider så det bara dånar om det, även om själva fettisdagen är om några veckor
Här måste man medge att den är i det lösaste laget och äts bäst med sked. Men det funkar det med. Rör ner käckes så de smälter i grädden, sen ner med chokladen och häll upp i en bakplåtsklädd form 20x20 cm
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.