Strax före serveringen. tillsätt tomatpurén och resten av smöret. Garnera med en kvistpersilja. Värm 2 msk smör i en kastrull och sautera löken tills den blir mjuk. Blanda i saffran, ris, en nypa salt samt buljong (har niingen egen hemgjord buljong går det bra att ersätta med 2 kycklingbuljongtärningar upplösta i 8 dl hett vatten). Sänk värmen till "ettan" och koka under lock i 20 minuter (det går även bra att stänga värmen efter ca 5 minuter och bara låta kastrullen stå kvar på eftervärme). 400 g ris. 1 finhackad medelstor gul lök. 8 dl het kycklingbuljong. 1 kvistpersiljatillgarnering
En favorit är det persiskaörtriset, en annan det här saffransriset. När maken och jag pluggade i Göteborg en gång för längesedan var plånboken tunn och vihittadebillig mat ismåbutikerna runt Linnéstaden
Saffransris passar utmärkt tillfisk och kött. Jag brukar laga risettill fest och då brukar jag garnera riset med russin, mandel och berberisbär på samma sätt som för festris
Måndag = Vegetariskt. Den här rätten är inte blyg när det kommer till smaker och passar bra nu när kvällarna blir mörkare och man vill äta varm och kryddstark mat
OSTFYLLD KÖTTFÄRS IFORM. Ostskivor som fyllning ger en fin smak åt färsen. Eftersom den här färsen gräddas iformi ugnen kan den göras ganska lös och blirdärigenom både saftig och god
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.