Årets första bullar med saffran är klara, fyllda mandelmassa så tokgott. -) Ha en fin första advent, tyvärr har vi ingen snö som de många andra verkar ha, men kall är det, med klarblå himmel och sol, en riktigt fin vinterdag
Därför tänkte jag fresta med ytterligare en variant på supergoda saffransbullar. med saffran. Mitt tidigare inlägg på saffransbullar har ju varit otroligt populärt vilket ju är jätteroligt
Mortla saffranet tillsammans med sockerbiten. Kavla då ut degen till en rektangel, bred på smör eller margarin, strö över riven mandelmassa och eventuellt en liten aning kanel
Kanelbullar i all ära, men saffransbullarmedmandelmassa är kungen av bullar. Min bror ringde och frågade om jag kunde baka lite saffransbullar åt honom och självklart kunde jag det
Kanelbullar i all ära, men saffransbullarmedmandelmassa är kungen av bullar. Min bror ringde och frågade om jag kunde baka lite saffransbullar åt honom och självklart kunde jag det
Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. 1200 g mandelmassa. 200 g Arla® Svenskt Smör, rumsvarmt 200 g mandelmassa 1 tsk malen kardemummaSmula jästen i en bunke. 1Pensla bullarna med uppvispat ägg, strö på pärlsocker och flagad mandel
Pensla med ägg och strö på mandel. 60 st250 grader1 g saffran (2 pkt)100 g fast margarin eller 1 dl flytande5 dl mjölk50 g jäst250 g kesella½ tsk salt1 ½ dl socker1 äggca 15 dl vetemjöl100 g smör150 g mandelmassarussinägghackad mandelSmält fettet i en kastrull och värm sedan den och mjölken till 37 grader. Knåda degen och kavla ut till 2 rektangulära bitar och bred på rumsvarmt smör och mandelmassa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.