12 krm
cayennepepparBlanda majonnäs och matyoghurt med saffran, pressad vitlök, socker, salt och vitpeppar samt cayennepeppar i en skål. Smaka av med salt och vitpeppar. Låt gärna saffransaiolin stå och få smak i kylen. Annars går det bra att servera saffransaiolin direkt.
Saffransaioli. (4 port. ). 2 äggulor. 3 dl olja. 4 vitlöksklyftor. 1 tsk vinäger. 1 påse saffran. salt. Se till att både ägg och olja är rumstempererade
Saffransaioli 0,5 g saffran 2 ägggulor 1 klyfta vitlök salt peppar 2 msk rödvinsvinäger 1 msk dijonsenap 1,5 dl rapsolja 0,5 dl mild olivolja Jag använder en kannmixer när jag gör min, men du kan vispa om du vill
Underbart tillbehör till soppor, fiskrätter eller bara på bröd med lite tapas till fördrinken. Aïoli sägs ofta vara provencalsk majonnäs, men egentligen kommer den från Mallorca och har sitt katalanska namn som betyder just vitlök och olja
Servera laxen med potatissalladen saffransaiolin och en fräsch sallad. Sätt ugenen på 175°C. Koka potatisen under lock i lättsaltat vatten ca 20 minuter
Blanda ihop alla ingredienser till saffransaiolin. Häll sallad i ett glas, lägg ner ¼ ägg och några räkor, klicka över lite saffransaioli, tryck ner en avkadoklyfta, dekorera med dill och en citronskiva på glaset
SaffransaiolinKnäck ägget i en hög och smal mixerskål. 50 g smör400 g fänkål2 st vitlöksklyftor1 pkt saffran2 dl vitt vin1 tsk timjan1 tsk salt2 krm nymalen svartpeppar500 g passerade tomater2 st apelsiner ekologiska, rivet skal och juice700 g laxfilé eller blanda gärna med annan fiskSaffransaioli med chili1 st ägg ekologiskt2,5 dl rapsolja0,5 st citron saften1 pkt saffran1 tsk chili0,5 tsk salt1 st vitlöksklyfta. 50 g smör400 g fänkål2 st vitlöksklyftor1 pkt saffran2 dl vitt vin1 tsk timjan1 tsk salt2 krm nymalen svartpeppar500 g passerade tomater2 st apelsiner ekologiska, rivet skal och juice700 g laxfilé eller blanda gärna med annan fiskSaffransaioli med chili1 st ägg ekologiskt2,5 dl rapsolja0,5 st citron saften1 pkt saffran1 tsk chili0,5 tsk salt1 st vitlöksklyfta
Häromdagen när jag gjorde tomaterna i ugn så gjorde jag även egen majonäs samt saffransaioli med rostad vitlök och örter som jag hade till min lunch/middag och här kommer recepten på det
Tillbehören här är en så jädrans god vitlöksrostad saffransaioli + rödvinskokta körsbär. Recept --> Grekisk kyckling souvlaki med krispiga feta fries, marinerade grönsaker, vitlöksrostad saffransaioli & rödvinskokta körsbär
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.