Igår vad jag i Köpenhamn och på Tivolis julmarknaden, supermysigt och jag fick verkligen julfeeling. Den julinspirationen jag fick tog jag med mig hem och det resulterade i en mjuk kaka som passade utmärkt till söndagsfikat
Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao. Låt kakan svalna och skär i rutor. 5 dl mjölk Kokostopping 75 g smör 1 dl mörk sirap 1 dl pressad apelsinsaft 2 dl strösocker 6 dl kokos Ugn 225 graderVispa ägg och socker vitt och pösigt. 1Vänd ner mjölblandningen växelvis med smör och mjölk. Blanda till en smet och häll i form, 20x30 cm, klädd med bakplåtspapper. 1Grädda i 20 minuter och låt svalna. Rör ner sirap, apelsinsaft, socker och kokos, sjud i 5 minuter. 1Bred kokostoppingen försiktigt över kakan och grädda i 7 minuter till
Jag älskar alla julsmaker, och jag brukar inte baka julbakverk under någon annan period av året. Spröda och goda kakor smaksatta med pepparkakskrydda (här kan du justera mängden efter vad du gillar) som tillsammans med den söt-syrliga lingonsylten blir en ljuvlig kombo
Jag har sett några recept med pepparkaka och lingon i rulltårta. Det är super gott men tänkte att lingon och saffran också passar bra ihop, det blev gotteeligott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.