Rör i blandningen medan du värmer den, den ska inte koka. Jag bakar nämligen aldrig bullar. Dels för att jag inte är så glad i bullar själv (är småkakemonster
Låt spenaten tina i ett durkslag. Jäs under duk i 1 timme. Kavla ut degen tunt, som till kanelbullar, cirka 40 x 50 cm. Jäs bullarna under duk i 30 minuter
Fick dukanelbullar över efter kanelbullens dag. Gör därför skorpor av dina torra bullar. Skiva bullarna i cirka 5 mm tjocka skivor. Här kan du gilla 175 graders facebooksida. Och här kan du följa 175 grader på Instagram 100 grader Skiv
Låt sen jäsa under duk i en timme. När jag bakar vanliga kanelbullar så använder jag alltid Johan Sörbergs recept (ni vet, han som är domare i Hela Sverige Bakar)
Dessa bullar är kalljästa, det gör att de blir lite wienerbrödsaktiga. De går utmärkt att frysa in efter jäsningen och grädda dem i ugnen enligt receptet när man vill ha färska bullar
Klyftpotatis, potatisbullar, pressad potatis, färsk pasta eller ris passar utmärkt till detta. Om man vill ha mycket sås så dubbla satsen med créme fraiche blandningen
Gör såhär. Här kommer en favorit i repris, nämligen saffransbullar med mandelmassa och russin. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över mandelspån alt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.