De blev otroligt saftiga och goda. Förra söndags bakade jag och Amanda bullar. Tanken var att det skulle bli kanelbullar, men då kanelen nästan var slut så fick det bli vaniljbullar istället
Blanda mjöl, marsánpulver, vaniljsocker, bakpulver och socker i matberedaren med kniven monterad. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och pensla dem med uppvispat ägg
Resultatet blev över all förväntan - otroligt saftiga och goda bullar. I år tog sonen och jag ett nytt grepp på bullarna och provade att baka med kesella i degen och fylla med bregott
Är det släta bullar eller kringlor så pensla enbart med uppvispat ägg,. De ska bakas med riktigt smör ( och gärna med riktig komjölk om du har tillgång till det), den här degen misslyckas jag aldrig med
Lägg på plåt, täck med bakduk. Då blir bullarnasaftiga. Likadant med den andra halvan av degen. bre RIKLIGT MED SMÖR, cirka 50 g över degen. Rulla ihop och dela i 12 bullar
Lägg på plåt, täck med bakduk. Då blir bullarnasaftiga. bre RIKLIGT MED SMÖR, cirka 50 g över degen. 1Rulla ihop och dela i 12 bullar. 1Gör likadant med den andra halvan av degen
Pensla bullarnamed ägg och stick ner russin om du vill. Eftersom jag tycker att det receptet jag brukar använda blir väldigt bra så vill jag såklart dela med mig av det
Visst är det väl skönt med okomplicerad mat med rena smaker. Jag drar lätt iväg och lägger till ingredienser för att få med så mycket gott som möjligt men den gyllene regeln för de flesta kockar är att less is more
Ett saftigt bröd fyllt med linfrön, solroskärnor, grovt rågmjöl och vetekli. Dessutom helt mjölkfri, utesluter du pensling med ägg blir det ett veganskt bröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.