Ryggbiffen är enkel, salt och peppar och sedan på grillen (eller i grillpannan). Till köttet gjorde jag ugnsrostad sötpotatis, med brysselkål och paprika
Blanda ner spenaten och smaka upp med salt. Blanda ner smulad fårost med keso och cayennepeppar. Skala och skär ner palsternacka och sötpotatis i två centimeter stora bitar, rosta i ugnen i 20-30 minuter. 700 g sötpotatis. 700 g palsternacka. 700 g sötpotatis 700 g palsternacka 2 msk olivolja 2 msk smör 3 st rödlökar 500 g babyspenat 0,5 krm muskotnöt 100 g fårost 200 g keso 1 tsk cayennepeppar Salt, efter smak
När det gäller själva "pastan", kör sötpotatis och palsternacka i spiralizern (har du ingen går det bra att riva eller göra typ tagligatelle av en potatisskalare), lägg upp fint på en tallrik med tomater och sallad och servera med såsen
Mixa soppan slät med en stavmixer. Skala sötpotatisen och skär i mindre bitar. Servera soppan med smulad fetaost och knaprig skinka brevid så alla får lägga på själv
Så där stod jag med min ryggbiff och visste inte riktigt vad jag skulle göra med den. Jag fick tips av en vän om att det såldes fin ryggbiff i bit billigt och det kunde jag inte stå emot
Enkelt gott och grillat med hängmörad ryggbiff, klyftpotatis och svampsås. Ryggbiff. Lägg i ugnssäker form och häll på olivolja, blanda och salta med flingsalt
Rätten blev i slutändan friterad sötpotatismed rödlök, fetaost, rostade solrosfrön och gräslök. Häromdagen testade jag att skiva den och steka den i rikligt med olja, så att den blev knaprig på ytan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.