På bilden är bara kycklingdelarna, champinjonerna brynta och ligger i en stekgryta. Nu har jag förberett dagens middag som blir 70-talets Flygande drakens Kycklinggryta
Min kollega Ann-Britt hade med sig en stor påse fina gröna äpplen till mig. I morgon är det kanelbullens dag, vilket så klart måste firas med pompa och ståt
Här har vi Björnbjörn som var på brahumör, och som tur var blev kompis med Erik innan vi åkte. Fast denna gången med jordgubbsylt istället för äppelmos
Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper och sikta över lite mjöl. Micke(storebror) har varit ute vid huset och hjälp Jonas idag och jag och Elsa har varit hemma med Karin
Smaka av med salt & peppar. Grytor & lådor. Utbildningen byggde på mycket hemstudier så jag bodde med näsan i böckerna på kvällarna och gjorde dom praktiska övningarnapå dagarna i skolan
Rör ut gelatinet med lite av hallonblandningen och häll det i en fin stråle ner i resten. Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull
Brantevikssillen är en populär sill och många hittar till bloggen i jakt på ett enkelt recept, byggd på färdig inläggningssill snarare än att köpa sillfiléer
Så härligt med allt älgkött som just nu finns tillgängligt. Jag hade turen att komma över ett fint innanlår och valde då att köra en saftig rostbiff med smak av vitlök, rosmarin och senap
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.