Igår var jag på Liseberg med mina kollegor och då åt vi smörgåsbord på Huvudrestauranten. Godast var blåbärssillen, laxtårtan och parmaskinka med getostmousse
Finhacka lax, lök och gräslök och rör ihop med crème fraiche och kaviar. Smaka av med salt och peppar. Finhacka sill, lök, dill, rädisor och ägg och rör ihop med crème fraiche
Red av med maizena. Salta och peppra rensteken. Smaka av med salt och peppar samt en klick smör. Bryn den i stekpanna och stek i ugn, 100 grader, till en innertemperatur av 56 grader (medium). Tillsätt kantareller och delade tomater och låt baka med potatisarna ytterligare 10 min. 1 kg Renstek
Lägg rullen i en smord ugnsfast form och fyll på med flera rullar, låt dom ligga tätt tillsammans. Visserligen hann vi med en hel massa, men till sopetippen kom vi aldrig, bilen var upptagen, så det får vi ta någon annan dag
Som sammanfattning kan man säga det här blir mycket goda bullar med en proffsig och lättarbetad deg. Jag följer med Pain de Martin och skall nån gång igen försöka mig på surdeg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.