Gustav Trägårdh, den senaste i raden, har smaksatt sin crèmefraichemed dill, vinäger och svartpeppar, och den använde jag i detta recept, en soppa, eller snarare en soppgryta med fisk och grönsaker
Smaksätt med salt och peppar. vittvin och schalottenlök. Servera gärna med ris eller pasta. Tillsätt crèmefraiche och vatten, låt det sjuda ca 5min. 2 dl ICA crèmefraiche senap
Börja med att skiva champinjonerna och kantarellerna och småfräs dem tills all vätska är borta. Strö över vetemjöl över den färdigstekta svampen och tillsätt grädde, fond och crèmefraiche, salt och peppar
Till servering nachochips 2 dl crème fraîche. Majssoppa500 g fryst majs 3 msk rapsolja, till stekning 1 morot 1 stjälk stjälkselleri 1 gul lök, stor 4 klyfta vitlök 8 dl vatten 2 grönsaksbuljongtärningar 50 g smör salt
Tillsätt grädde och créme fraiche. flingsalt & svartpeppar. För att få till olika texturer, som det så fint heter, så fick det bli lite rostade hackade hasselnötter på toppen
Smaka av med salt och svartpeppar. flingsalt & svartpeppar. När köttet har fått färg hälls vinet i. Vid servering toppas det hela med riven parmesanost
Som ett led i mitt Årets kock-bloggande fick jag prova ÅK-creme fraichen skapad av förra årets vinnare Tomas Diedrichsen och den har smak av rostad vitlök och timjan
Sedan smakade jag mig fram med mera vittvin, dijonsenap, soja, en nypa chilisås (mest för sötmans skull) och silade av såsen efter ett uppkok och saltade och pepprade
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.