I mitt recept på rostad brysselkål med vitlök, citron & parmesan får det en fräsch syrlighet från citronen som bryts av mot en alldeles lagom ton av vitlök
1 litet blomkålshuvud1 liten zuccini1 stor näve vindruvor (missa inte)1 röd lök1 röd spetspaprikaen handfull körsbärs tomater+olivoljasaltpeppar+persiljaparmesanvalnötterBörja med att sätta ugnen på 250 grader
Bästa tillbehöret till middagen eller helgmaten med massa smak och gyllene skorpa. Smakerna av underbart god av vitlök och parmesan blandat med persilja och italienska örter gör detta recept till en riktigt storfavorit hos oss på myTaste
Ingredienser Portioner. 4 ca 400 g svartkål 1 lök 1 stor vitlöksklyfta 1 msk olivolja 1 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 2 dl vispgrädde 1/2 dl finriven parmesanost salt och svartpeppar 1 dl pumpafrön Till servering potatis gnocchi rökt skinka Lägg till i inköpslistan
Den rostade mandeln tillför ett riktigt gott krisp i rätten. Så pass snabb att vi inte krånglar till det med egengjord pasta, vem hinner det i december liksom
Toppa salladen med den hyvlade parmesanen och de rostade pumpakärnorna. För en sådan man vore det närmast omöjligt att lägga ut ett matbloggsinlägg med enbart recept
rostade och hackade hasselnötter. Hacka basilikan riktigt fint och blanda den noga med olivoljan. Hetta upp en kastrull med olivolja och fräs löken mjuk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.