Koka upp en kastrull med saltat vatten. Slå sedan av vattnet och häll över linserna i en skål. Hacka lök, skär tomat, paprika, mango och avokado i bitar
Vi skapade denna syrlig linssalladmed massor av fibrer, protein, läckra grönsaker med ett högt innehåll av den viktiga mineralen järn, som många av oss får i sig för lite i vår dagliga kost
4 1 förp kokta linser (à 400 g) 1 vitlöksklyfta 2 tomater 4 salladslökar 1/2 - 1 tsk sambal oelek 250 g blomkålsris saft från 1 lime (1 lime motsvarar 2 msk saft) 1 msk riven ingefära 1 msk olivolja salt och svartpeppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong
Utan att kolla något särskilt recept (eller snarare med hjälp av otaliga recept och salladsmonteringar genom åren i bakhuvudet) tog jag ingredienser som fanns inom räckhåll
Egentligen kör vi strikt laktosfritt till middag men jag såg lite mellan fingrarna och lät den här krämiga getosten få vara med eftersom de andra rätterna var helt laktosfria
Det här receptet är inspirerat av södra Frankrike och Provence med oliver, örter och mustiga smaker. Koka belugalinserna enligt instruktioner på paketet med grönsaksfond iställer för salt i vattnet
Den här Marocko-möter-Frankrike-och-kanske-Grekland-salladen kan serveras som egenrätt (vegan) eller toppad med getost, fetaost eller med grillad kyckling eller lamm
Jag gillar MYCKET timjan och rätt bra med senap och vinäger, det ska vara lite bett i det hela. Jag älskar linser, dessa är de finaste och godaste linserna som har otroligt fin smak
Det var ett bra tag sedan Johanna hade med sig just den här salladen till en MBT och jag har hunnit laga den några gånger sedan dess, men först nu har jag lyckats få ner receptet på pränt
Idag blev det en rätt med en massa favoritingredienser - torsk, purjolök och pancetta. Jag älskar att steka purjolök länge och sedan tillsätta syra i form av vitt vin (eller vitvinsvinäger i mitt fall, då mitt kök ekade tomt på vinflaskor)
Häll på rikligt med vatten, salta och låt linserna koka upp. Värm en kastrull med lite olivolja i. Har gjort den här salladen ett par gånger nu och den är helt klart en ny favorit
Jag som inte är något större fan av isbergssallat och annan besk sallat tycker alla påsar med färska babyblad och salladsblandningar av allehanda slag är utmärkta som bas i mina kalla (och ibland ljumna) sallader
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.