600 g hjortytterfilé färsk timjan 1 klyfta vitlök, krossad smör, till stekning salt peppar. 1Potatis- och lökkroketter6-7 mjöliga potatisar 3 bananschalottenlökar (alt 1 stor gul lök) 1 citron, rivet skal vispgrädde, efter behov 2 ägg, till moset 2 ägg, till paneringen 1 dl vetemjöl 1-2 dl pankoströbröd olja, till fritering salt peppar
Smaka av med salt och peppar. Tillsätt kålen och låt den koka ihop i grädden ett par minuter. Skär upp köttet och servera det med kålen, pepparsåsen och potatispuré eller tärnad, stekt potatis
Skär upp lammytterfilén, servera med rösti, sås och en grönsallad. Vänd kakan med hjälp av en tallrik. Salta filéerna, lägg de i en ugnsform och riv vitlök över
Här kommer iallafall recepten på allt du ser på tallriken (förutom salladen – men ett tips är att ha nåt sött i salladen tex granatäpple eller mango) och i vilken ordning jag skulle lagat maten för att få så mycket tid som möjligt med gästerna
Oxfilé700 g oxfilé 0,5 msk salt 1 msk svartpeppar 2 msk rapsolja 40 g smör 1 tsk flingsalt. 1Kroketter1 kg fast potatis 200 g västerbottensost 150 g smör 2 ägg 2 dl pankoströbröd 2 dl vetemjöl salt frityrolja, till fritering
Börja med att skala och koka potatisen. Sila bort lök och rosmarin och ställ åt sidan. Gnid in lammracksen med lite olivolja, krossad vitlök, salt, peppar och ett par kvistar rosmarin
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.