Rosastekt hjortytterfilé med potatiskroketter och svampragu
Matklubben.nu
Matklubben.nu
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 8 bitar hjortytterfilé (á 150 g)
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 2 msk smör
  •  
  • Potatiskroketter med västerbottenost
  • 1 kg skalad potatis
  • 4 dl riven västerbottenost
  • 6 äggulor
  • ½ dl neutral olja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 uppvispade ägg
  • 2 dl ströbröd
  • 1 l olja till fritering
  •  
  • Svartvinbärssky
  • 3/4 dl strösocker
  • 2 dl svarta vinbär
  • 2 dl rödvin
  • 6 dl vatten
  • 3 msk konc kalvfond
  • 100 g rumstempererat smör
  •  
  • Kantarellsky
  • 1 finhackad scharlottenlök
  • ½ l rensade kantareller
  • 2 msk smör
  • 2 dl rödvin
  • 4 dl vatten
  • 2 msk konc kalvfond
  • Ev salt
  • 1 krm peppar
  •  
  • Saltbakad vitlök
  • 8 skalade kinesiska vitlökar (King Solo)
  • 2 dl grovt salt
  • 1 msk olja
  • ½ tsk salt
  • 1 krm peppar
  •  
  • Svampragu
  • 1 l blandad svamp
  • t ex trattkantarell
  • kantarell och karljohan
  • 2 msk smör
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.