Nä, det är inte så att vi ska äta så mycket som tolv rätter av varje, jag tänkte bara ge mina bästa tips från arkivet så ni får lite inspiration till nyårsmaten
Hade lite lax kvar sedan onsdagens middag så den tillsammans med några räkor och dumplingsark (jag har en förpackning i frysen som jag låter halvtina och kan då avlägsna så många små ark jag behöver, sedan tillbaka in i frysen igen) fick vi oss även en god liten förrätt - och därmed var påsken inledd
En trerätters middag blev det i vanlig ordning och i början var det tänkt att vi skulle köra samma meny som förra året, men jag ändrade mig för någon vecka sedan
Det händer då och då att jag åker till Stockholm över en dag, det är så lätt och billigt att åka härifrån, men den här gången stannande vi kvar och bodde på hotell
Koka upp vatten i en kastrull tillsammans med lite salt och ättika. Och gult, det måste vara något gult i maten tycker jag såsom tex ägg och gulbetor som jag har i receptet nedan
Så vi hamstrade två stycken och sparar den ena till ett annat tillfälle. Vi har gått och längtat efter både hummer och pilgrimsmusslor ett tag nu så de fick samsas på tallriken och bli en förrätt
Forma sedan blandningen till en rulle och lägg den på plastfolie och rulla in smörrullen i foliet. Blev en lugn hemmakväll igår och maten blev lite sen så hann inte med något avancerat trodde jag, sparrissoppan som jag utgick från Per Morbergs recept när jag gjorde verkade ju enkel
Forma till avlånga järpar och lägg på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt. Nå under tiden kastade jag mig in i vår indiska kokbok - det är för oss ovanliga smaker och därför hög tid att fördjupa sig i
I dag hade vi lite funderingar på att kanske placera våra rumpor på någon av stans restauranger, men efter lite funderingar och "ännavännande" så kom vi fram till att vi faktiskt inte var riktigt sugna på det
Till kräftskivan gjorde jag smördegsflanet med potatis, prosciuotto, parmesan och tomater igen. En så god skapelse har rätten att återuppstå och den gick hem hos gästerna även den här gången
Och vad är väl godare än hembakat bröd, bara doften som sprids i huset gör en lycklig ju och det här frö och nötbrödet lchf går tilloch med fort att baka, vilket passar utmärkt för en hungrig mage
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.